Projecttype: In de lucht

 • Operationele drone op Waterstof

  Operationele drone op Waterstof

  In dit project wordt de huidige Acecore NOA drone door ontwikkeld en testen wij verschillende aan- en aflevermogelijkheden (box, kluis, lier). In 2022 volgt een operationele drone op waterstof en in 2023 een operationele drone die in staat is een grotere payload te vervoeren. Een controlroom en aanmeld- of activatieportal maakt deel uit van de …

 • Drone delivery; autonoom vervoer met Drone naar windparken op zee

  Drone delivery; autonoom vervoer met Drone naar windparken op zee

  In dit project wordt een proces ontwikkeld om een Drone met 50 kg bagage vanuit de Eemshaven naar een Windpark op 75 km afstand te laten vliegen, te laten landen/opstijgen en terugkeren naar de Eemshaven. Uitdagingen zijn de connectiviteit op zee met de Drone, het grensoverschrijdende deel met connectiviteit, procedures etcetc, en het landen onder …

 • Dit is Drenthe

  Dit is Drenthe

  DroneHub GAE is een pilot gestart om de hunebedden in Drenthe in beeld te brengen met behulp van drones. De hunebedden in Loon, Drouwen en Borger zijn op de website www.ditisdrenthe.nl van verschillende kanten te bekijken. Op dit moment wordt onderzocht of alle Drentse hunebedden virtueel te bekijken zijn.

 • Integratie drones op Groningen Airport Eelde

  Integratie drones op Groningen Airport Eelde

  Samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Groningen Airport Eelde (GAE) onderzoekt DroneHub GAE hoe drones volledig geïntegreerd kunnen worden in het reguliere vliegverkeer. Doel is om de drone zichtbaar te maken op de radar. Groningen Airport Eelde heeft het perfecte luchtruim om hiermee aan de slag te gaan.

 • Proeftuin precisielandbouw Valthermond

  Proeftuin precisielandbouw Valthermond

  Op een proefboerderij in Valthermond wordt onderzoek gedaan naar specifieke dronetoepassingen voor de precisielandbouw. Hiermee willen ze uitvinden hoe nieuwe technologie en innovatie kunnen bijdragen om de landbouw concurrerend te houden en duurzamer te maken.

 • BVLOS-experiment

  BVLOS-experiment

  Boven Lauwersoog en Schiermonnikoog wordt een aantal testvluchten met onbemande luchtvaartuigen uitgevoerd met het vliegen buiten zichtomstandigheden (Beyond Visual Line Of Sight; BVLOS).