brievenbus-1

PROJECTEN
In de lucht

In de luchtvaart wordt gewerkt aan onbemande vliegende systemen (drones). Drones worden ingezet bij inspecties, bij beveiliging en in de nabije toekomst bij bezorging van goederen en personen. Drones kunnen hiervoor een sneller, goedkoper en milieuvriendelijker alternatief zijn voor andere vervoermiddelen.

De markt heeft behoefte aan (regel)ruimte voor de ontwikkeling van dronetechnologie en -toepassingen. Allereerst moet getest worden hoe de drone geïntegreerd kan worden in het luchtverkeer, zodat er veilig én autonoom gevlogen kan worden.

In Noord-Nederland werkt DroneHub samen met haar partners aan het testen en ontwikkelen van civiele (on)bemande dronetoepassingen. Een belangrijk vraagstuk is de veilige integratie van drones in het reguliere luchtverkeer. Voor de ontwikkeling en implementatie van dronetechnologie en -toepassingen is behoefte aan (regel)ruimte. Naast regelgeving, technische aspecten en veiligheid is maatschappelijke acceptatie een belangrijk aandachtspunt. Samen zoeken we naar randvoorwaarden voor implementatie van onbemande drones in de samenleving.

Recent nieuws

  • 5G dronevlucht Eemshaven – Borkum

    In Eemshaven laat OWIC de mogelijkheden van 5G-technologie zien. Een demonstratie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van drone-connectiviteit en een non-stop vluchtdemonstratie vanaf het Heli- en Droneport Eemshaven naar het Duitse eiland Borkum.

    Drone wordt klaargezet voor de vlucht naar Borkum.
  • Succesvolle eerste dronelevering bij pakketkluis Hub Borger

    Pakketten leveren in een pakketwand met een drone is niet langer toekomstmuziek. Vandaag is een succesvolle dronelevering gedaan in een pakketkluis bij de Hub in Borger langs de N34. Partners en ondernemers zien mogelijkheden om dit groene, snelle logistieke netwerk uit te breiden en te benutten.

    Drone met pakketje in de lucht bij de Hub in Borger langs de N34.