breaking-barriers-drone-delivery-services-bv-schaft-eerste-waterstofdrone-van-europa-aan-voor-medisch-vervoer
breaking-barriers-drone-delivery-services-bv-schaft-eerste-waterstofdrone-van-europa-aan-voor-medisch-vervoer

Breaking Barriers: Drone Delivery Services BV schaft eerste waterstofdrone van Europa aan voor medisch vervoer.

Vanuit een bijdrage door het Nationaal Programma Groningen (NPG) is er in samenwerking met Hive.Mobility en de Provincie Groningen een waterstofdrone aangeschaft door Drone Delivery Services (DDS) bij HyFly. Dit is donderdag bekend gemaakt op het New Energy Forum, een event wat in het teken staat van het doorbreken van barrières van de energie- en mobiliteitstransitie.

De waterstofdrone die is aangeschaft is de allereerste waterstofdrone die is ontwikkeld en gebouwd door de fabrikant HyFly uit Noord-Nederland. Voor de toepassingen van het duurzaam vervoeren van medische goederen is in Europa nog nooit eerder een waterstofdrone ingezet. Drone Delivery Services heeft de ambitie om dit als eerste mogelijk te gaan maken.

Net als Drone Delivery Services heeft startup HyFly uit Drachten een duurzame samenleving voor ogen door het aanbieden van hybride drones die verticaal kunnen starten en landen en die tijdens de vlucht vliegen als een normaal vliegtuig. Toestellen die kunnen vliegen op groene waterstof als alternatief voor fossiele brandstof aangedreven vliegtuigen en helikopters.

De provincie Groningen, heeft gezamenlijk met de provincies Provincie Drenthe en Provincie Fryslân programma waarin autonoom vervoer centraal staat, onder de noemer atnorth. Naast testen op het water, de weg en op het spoor wordt er ook ingezet op autonoom vliegen. Binnen dit programma zal Drone Delivery Services zich de komende jaren richten op het testen en valideren van autonome vliegtechnieken. Het gaat hier om innovatieve oplossingen zoals het slim en duurzaam vervoeren van medische goederen of spoedpakketten met drones. In dit programma wordt er gekeken naar routes in landelijke gebieden in de provincies en mogelijk naar de Waddeneilanden.

Dit bericht komt van:
https://www.linkedin.com/posts/drone-delivery-services_waterstofdrone-duurzaam-mobiliteit-activity-6946072534081540096-PJu7


Recent nieuws