Ommelander Ziekenhuis Scheemda

OZG Scheemda

Bij het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda gaat tussen de hoofdingang van het ziekenhuis en de dichtstbijzijnde bushalte af (ongeveer 1,5 km) een zelfrijdend voertuig rijden. Er wordt minstens een half jaar getest. Als de proef succesvol is, moet het busje een vast onderdeel van de ontsluiting van het ziekenhuis per openbaar vervoer worden.

Ommelander Ziekenhuis Scheemda


Looptijd 01-07-2018 — 20-12-2018

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo Provincie Groningen
Logo Ommelander Ziekenhuis Groningen
Logo NAVYA
Logo Green Dino
Logo RobotTuner
Logo Gemeente Oldambt
Logo RDW
Logo Arriva

In Scheemda is in juni 2018 het nieuwe ziekenhuis van de OZG geopend. De hoofdingang van het ziekenhuis ligt een behoorlijk stuk van de dichtstbijzijnde bushalte af (ongeveer 1,5 km). Hier gaat vanaf 6 augustus een zelfrijdend voertuig rijden. Dit busje rijdt tussen de bushalte en de hoofdingang heen en weer om passagiers te vervoeren. Mogelijk komt er nog een extra halte aan het einde van het parkeerterrein van het ziekenhuis.

Er wordt minstens een half jaar getest. Als de proef succesvol is, is het de bedoeling dat het busje een vast onderdeel van de ontsluiting van het ziekenhuis per openbaar vervoer wordt. In een volgende fase willen we dan de route uitbreiden naar het centrum en uiteindelijk het treinstation van Scheemda (zo’n 4,5 km). Het busje kan zowel patiënten, bezoekers als personeel van het ziekenhuis vervoeren.

Heeft u vragen over de zelfrijdende shuttle in Scheemda? Klik hier voor de antwoorden op de veel gestelde vragen.