Eemshaven

Eemshaven

In de Eemshaven worden op een afgeschermd testtraject zelfrijdende busjes van verschillende leveranciers getest. Onder andere wordt er testen gedaan met objectherkenning en met het rijden onder verschillende weersomstandigheden.

Eemshaven


Looptijd 01-11-2017 — 01-12-2017

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo Provincie Groningen
Logo Robottuner
Logo Green Dino
Logo Groningen Seaports
Logo Gemeente Eemsmond
Logo RDW
Logo Hanzehogeschool
Logo EasyMile

In de Eemshaven worden op een afgeschermd testtraject zelfrijdende busjes van verschillende leveranciers getest. Onder andere wordt er testen gedaan met objectherkenning en met het rijden onder verschillende weersomstandigheden. Met behulp van een simulator worden nieuwe proeven voorbereid en kunnen verschillende verkeersituaties worden nagebootst. Hierdoor gaat de ontwikkeling van de voertuigen een stuk sneller en hoeven er minder praktijkritten gemaakt te worden.

Het voertuig van EasyMile, de EZ10, is het eerste voertuig dat in 2017 getest is in de Eemshaven. In 2018 volgt het Franse bedrijf NAVYA en waarschijnlijk nog een voertuig van een andere leverancier. Daarnaast gaat het testen met een nieuw voertuig van EasyMile door en kijken we of er een route voor passagiers mogelijk is die aansluit op het treinstation in de Eemshaven dat in april 2018 geopend wordt en de veerdienst naar Borkum.