connectivity-north2
connectivity-north2

Uitnodiging: 2e bijeenkomst van Connectivity North

Op vrijdag 16 maart vindt de bijeenkomst Connectivity North plaats. Wilt u meer weten over autonoom varen, rijden en vliegen? Komt u dan naar het Dronehub Competence Centre op Groningen Airport Eelde.

Vrijdag 16 maart a.s. van 12.00 tot 16.00 uur op Dronehub Competence Centre, Groningen Airport Eelde. https://dronehub-gae.eu/

Het doel van Connectivity North is om nieuwe businesscases te lanceren/versterken rond ‘intelligente systemen’. We doen dit door marktpartijen hun ambitie/vragen te laten pitchen, voor een bont gezelschap van slimme technologie-aanbieders (onze ‘verschilmakers’).

We hebben eigenlijk twee formats:

  • Bestaande bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe inzichten/doorbraken vanuit de opkomende generatie van intelligente bedrijven, vooral de data/it-hoek.
  • Geheel nieuwe applicaties in opkomende markten

Deze 2e bijeenkomst gaat specifiek over autonoom varen, rijden en vliegen. We hebben vier pitches klaarstaan:

Autonoom varen:

Marinminds is een interessante Friese startup die kennis uit de automotive inzet om oplossingen te ontwikkelen voor autonoom varen – te beginnen met de jachtbouw – waarbij wordt samengewerkt met gerenommeerde jachtbouwers. De pitch wordt verzorgt door Koenraad de Haas. Hij is afkomstig uit de Duitse auto-industrie en neemt een groot internationaal netwerk mee, maar is zeker geïnteresseerd in het ‘noordelijke’ aanbod van slimme bedrijven.

Autonoom vliegen:

Demcon is het snelst groeiende hightech bedrijf van Nederland. Dochterbedrijf Demcon Unmanned uit Delft ontwikkelt oplossingen voor bedrijven en overheden op basis van drone-technologie. Demcon is als systeemintegrator de brug tussen slimme technologie-aanbieders en de marktvraag. Jan Wouter Kruyt van Demcon oriënteert zich op de Noordelijke markt. Daar willen we hem graag bij helpen!

Autonoom rijden:

aGroFuture is een Groningse Stichting van vier grote akkerbouwers en een landbouwkundige: zie http://www.agrofuture.nl/html/over_ons.html. Ze hebben ze veel belangstelling voor, en vijftien jaar praktische ervaring met, precisielandbouw. aGroFuture denkt dat autonome besturing wel eens de nieuwe uitdaging zou kunnen zijn voor de komende tijd. De vraag is daarom: hoe komen we van wat we hebben – een grote trekker – naar wat we willen: een volledig autonoom geheel?

Autonoom vervoer:

Frans Hamstra zal in zijn pitch autonoomvervoernoord.nl neerzetten. Noord-Nederland als Proeftuin voor autonoom vervoer ter land, ter zee/te water en in de lucht toelichten.

Ter info, de projectwebsite en verslag van de kick-off:

Een interessant programma dus, met volop kansen om aan te sluiten bij opkomende markten.

U kunt zich aanmelden via een email aan secretariaat@nom.nl. Vragen, suggesties zijn altijd welkom. Tot 16 maart!

Met vriendelijke groeten,

Alex Berhitu namens Water Alliance
Eisse Luitjens namens NOM/AgriFood & Biobased
Gerrit van Werven namens Energy Valley
Hans Praat namens NOM/HTSM

Connectivity
De Verschilmakers
North

Recent nieuws