Uitnodiging: 2e bijeenkomst van Connectivity North

Op vrijdag 16 maart vindt de bijeenkomst Connectivity North plaats. Wilt u meer weten over autonoom varen, rijden en vliegen? Komt u dan naar het Dronehub Competence Centre op Groningen Airport Eelde.

Vrijdag 16 maart a.s. van 12.00 tot 16.00 uur op Dronehub Competence Centre, Groningen Airport Eelde.https://dronehub-gae.eu/

Het doel van Connectivity North is om nieuwe businesscases te lanceren/versterken rond ‘intelligente systemen’. We doen dit door marktpartijen hun ambitie/vragen te laten pitchen, voor een bont gezelschap van slimme technologie-aanbieders (onze ‘verschilmakers’).

We hebben eigenlijk twee formats:

 • Bestaande bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe inzichten/doorbraken vanuit de opkomende generatie van intelligente bedrijven, vooral de data/it-hoek.
 • Geheel nieuwe applicaties in opkomende markten

 

Deze 2e bijeenkomst gaat specifiek over autonoom varen, rijden en vliegen. We hebben vier pitches klaarstaan:

 • Autonoom varen: Marinminds is een interessante Friese startup die kennis uit de automotive inzet om oplossingen te ontwikkelen voor autonoom varen – te beginnen met de jachtbouw – waarbij wordt samengewerkt met gerenommeerde jachtbouwers. De pitch wordt verzorgt door Koenraad de Haas. Hij is afkomstig uit de Duitse auto-industrie en neemt een groot internationaal netwerk mee, maar is zeker geïnteresseerd in het ‘noordelijke’ aanbod van slimme bedrijven.
 • Autonoom vliegen: Demcon is het snelst groeiende hightech bedrijf van Nederland. Dochterbedrijf Demcon Unmanned uit Delft ontwikkelt oplossingen voor bedrijven en overheden op basis van drone-technologie. Demcon is als systeemintegrator de brug tussen slimme technologie-aanbieders en de marktvraag. Jan Wouter Kruyt van Demcon oriënteert zich op de Noordelijke markt. Daar willen we hem graag bij helpen!
 • Autonoom rijden: aGroFuture is een Groningse Stichting van vier grote akkerbouwers en een landbouwkundige: ziehttp://www.agrofuture.nl/html/over_ons.html. Ze hebben ze veel belangstelling voor, en vijftien jaar praktische ervaring met, precisielandbouw. aGroFuture denkt dat autonome besturing wel eens de nieuwe uitdaging zou kunnen zijn voor de komende tijd. De vraag is daarom: hoe komen we van wat we hebben – een grote trekker – naar wat we willen: een volledig autonoom geheel?
 • Autonoom vervoer: Frans Hamstra zal in zijn pitch autonoomvervoernoord.nl neerzetten. Noord-Nederland als Proeftuin voor autonoom vervoer ter land, ter zee/te water en in de lucht toelichten.

 

Ter info, de projectwebsite en verslag van de kick-off:

 

Een interessant programma dus, met volop kansen om aan te sluiten bij opkomende markten.

U kunt zich aanmelden via een email aan secretariaat@nom.nl. Vragen, suggesties zijn altijd welkom.

Tot 16 maart!

 

Met vriendelijke groeten,

Alex Berhitu namens Water Alliance

Eisse Luitjens namens NOM/AgriFood & Biobased

Gerrit van Werven namens Energy Valley

Hans Praat namens NOM/HTSM

 


Recent nieuws

 • Hive.Mobility partner van het Nederlands Forum voor Smart Shipping

  Hive.Mobility partner van het Nederlands Forum voor Smart Shipping

  Recent is Hive.Mobility als partner toegetreden tot SMASH!, het Nederlands Forum voor Smart Shipping. SMASH! brengt maritiem Nederland samen om smart shipping te implementeren​ en zo de concurrentiepositie van de sector te versterken. Smart shipping is het verregaand geautomatiseerd varen op zee en op binnenwateren. Smart shipping gaat verder dan het slimme schip: ook aan​ …

 • Webinar Roadmap Satelliet Navigation en Location Based Services

  Webinar Roadmap Satelliet Navigation en Location Based Services

  “Satelliet Navigatie en Location Based Services zijn booming! Door de steeds verdere doorontwikkeling van de GNSS technologie plus combinaties van clouds van allerlei (geografische) data komen er steeds meer mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, zowel in nationale en internationale markten. We zien dat deze keten in Nederland nog geen goede roadmap kent. Het idee is dan …

 • Drone Delivery Services komt voor het eerst in actie

  Drone Delivery Services komt voor het eerst in actie

  In Noord-Nederland worden al enige tijd diverse toepassingen getest met drones. Sinds maart 2021 is daar weer een nieuwe toepassing bijgekomen, namelijk testen hoe drones ingezet kunnen worden in de logistieke sector. Deze tests worden uitgevoerd in samenwerking met onder andere Hive.Mobility, Provincie Groningen en @Noth. Onlangs heeft Europa wereldkundig gemaakt dat er overeenstemming is …