het programma is bekend!
het programma is bekend!

@north-event: het programma is bekend!

Op 6 april is het zover! De tweede editie van het @north event: het event met alle ontwikkelingen over autonoom vervoer in Noord-Nederland.

Je ziet en ervaart de ontwikkelingen die sinds het succesvolle eerste event in 2019 in het Noorden plaats hebben gevonden inclusief de samenwerkingen met partners vanuit de rest van Nederland, Europa en daarbuiten. En je maakt kennis met de volgende stappen op het spoor, in- en onder water, met drones in de lucht, bussen in het OV en de hyperloop op weg naar structurele inbedding in het dagelijkse mobiliteitssysteem. In het centrale hart biedt Hive.Mobility je de mogelijkheid om experts te ontmoeten, te netwerken en kennis op te doen tijdens keynote sessies. Verschillende inspirerende sprekers behandelen de thema’s ‘Kennis en ervaring’, ‘Draagvlak’ en ‘Beleid en regelgeving’.

Meld je nu aan

Aanmelden kan via: https://atnorth.zoz.events/

We zien je graag op 6 april 2023 op het Suikerunieterrein in Groningen. Stadslab, Suikerlaan 15, 9732 DA Groningen.

Het programma

Het evenement vindt gedurende de hele middag plaats, je kunt op elk moment langskomen tussen 11.00 – 17.30 uur.

klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Timetable van @north-event op 6 april 2023
Timetable van @north-event op 6 april 2023

Ontdek de verschillende area’s van @north

klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Areas @North event: AREA 1: Stap in het zelfrijdende multifunctionele voertuig, zie hoe een elektrische bus door een robot autonoom wordt opgeladen en ontdek hoe Qbuzz en robotTUNER dit jaar de eerste bussen autonoom laten parkeren, wassen en opladen. AREA 4: Zie hoe een ROV robot onder water het Hoendiep inspecteert. Connect met het landelijke netwerk Smart Shipping en de partijen die actief zijn in Noord- Nederland. AREA 2: Automatic Train Operation in Noord- Nederland. Arriva en NS voeren met treinen testen en proeven uit op het Groninger spoor. Ontdek hoe wordt gewerkt aan een toekomst waarin treinen vaker, stipter en duurzamer kunnen rijden, zonder aanleg van nieuwe spoorinfrastructuur. AREA 3: Ervaar de Hyperloop en maak kennis met het open innovatiecentrum en testfaciliteit in Groningen. Ontdek hoe jij mee kan doen aan de ontwikkeling en realisatie van de hyperloop. Een nieuw duurzaam, snel en veilig transportsysteem voor mensen en goederen. AREA 5: Bezoek de drone-arena en ervaar met eigen ogen onder andere hoe drones pakketjes afleveren op diverse pakketkluizen, neem een kijkje in de toekomst van waterstofdrones en ga het gesprek aan met experts over de ontwikkelingen in Noord-Nederland, grotere drones en het vliegen over langere afstanden. Vliegen, beleven en netwerken.
de verschillende area’s van @north

Recent nieuws